ЗЕХУИ

Вести

2023.02.02 Улогата и изгледите на магнезиум оксидот во нафтениот катализатор:

Нафтениот катализатор е важна суровина што ја бара индустријата за рафинирање на нафта.Развојот на индустријата за магнезиум оксид е тесно поврзан со развојот на индустријата за рафинирање на нафта.Компанијата за магнезиум Зехуи верува дека недостигот на нафтени ресурси и високиот шок на цената на суровата нафта ќе донесат огромна гаранција за суровини и притисок на трошоците за нашата петрохемиска индустрија.Затоа, петрохемиската индустрија треба да развие технологија за длабока обработка на сурова нафта и тешка нафта и да ја подобри стапката на искористување на ресурсите, што поставува построги барања за нафтениот катализатор.Како еден од суровините на нафтениот катализатор, барањето за магнезиум оксид е сè построго за неговата особеност.

Магнезиум оксидот е еден вид хемиски материјал за заштита на животната средина, кој се применува во нафтениот катализатор има многу добра улога, нафтениот катализатор за барањата за квалитет на магнезиум оксид се многу строги, магнезиум оксид во кој главната улога е како што следува:

1. Главната функција на нафтениот катализатор со магнезиум оксид е директно да седи како катализатор или носач на катализатор.

2. Додавањето соодветно количество на магнезиум оксид во носачот на катализаторот е погодно за подобрување на перформансите на адсорпција на катализаторот, забрзување на стапката на адсорпција, ефикасно намалување на мутацијата на нафтениот катализатор и подобрување на стабилноста на катализаторот.

3. Магнезиум оксидот е алкална супстанција, применета на нафтени катализатори може ефикасно да ја намали површинската киселост на носачот, што е погодно за промовирање на адсорпција на киселински супстанции на катализаторот.

4. Магнезиум оксид има одредена водена интеракција, кога содржината на магнезиум оксид надминува одреден опсег, тоа ќе се врати назад, ќе бидат ослабени перформансите на адсорпција, така што не е поголема содржината на магнезиум оксид, толку подобро.

Нафтениот катализатор е клучна технологија за реализација на ефикасна трансформација и чиста употреба на сурова нафта во индустријата за рафинирање на нафта и е важна суровина потребна за производство на индустријата за рафинирање на нафта.Во иднина, производството на хемиски производи со високи перформанси, висок квалитет и заштита на животната средина ќе биде во фокусот на развојот на кинеската индустрија за нафтени катализатори.


Време на објавување: Февруари-04-2023 година